Stoere Marokkaanse vrouwen vormen nieuwe motorbrigade
De Marokkaanse politie kondigde onlangs vol trots aan dat 21 vrouwen de weg op gaan nadat zij hun opleiding succesvol hadden afgerond.
10 November 2014
lifestyle

De vrouwen werden opgeleid tot motoragent bij het Koninklijk Instituut voor Politie in Kenitra. Zij krijgen de loodzware taak de veiligheid te bewaken in een aantal grote steden. Aanvankelijk begon het project met tien dames, maar breidde zich uit tot een grotere groep, meldt Jeune Afrique. Het vrouwelijk team zal werkzaam zijn in Rabat, Casablanca, Agadir, Marrakech en Fes. 

Hoewel met deze vrouwen niet te sollen valt krijgen ook zij te maken met vooroordelen. Tegenover de bron zegt Nawal, een van de vrouwen die op de motor stappen, dat mannen wellicht beter om kunnen gaan met hun motor, maar dat vrouwen de verkeersregels beter kennen. Ali Amhaouch is directeur van het instituut en wilde daar niet helemaal in meegaan. Volgens hem rijden de vrouwen even goed als de mannen. 

'Als het om de gehele opleiding gaat zijn de vrouwen zelfs beter dan hun mannelijke collega's. Ze zijn meer serieus en gedisciplineerder', zegt Amhaouch vol lof.

marokko
politie
marrakech
kenitra
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi