Keiharde straffen voor cokebende Marokko

marokko
10
10 nov '14
Een immense cokevondst in Marokko heeft een groot netwerk voor drugshandel aan het licht gebracht. Leden daarvan hebben hun straf gekregen en die zijn niet mals te noemen.

Volgens Yabiladi zijn 26 mensen betrokken bij het netwerk uit Marrakech. De groep hield zich vooral bezig met harddrugs, tot de Marokkaanse veiligheidsdiensten op een lading van 226 coke stuitten. Dertien leden van het netwerk hebben na onderzoek en uitspraak van de rechter gevangenisstraffen van 10 jaar gekregen. Acht anderen zullen negen jaar achter de tralies moeten doorkomen. 

Vier anderen kregen acht jaar celstraf opgelegd. De rol van de laatste verdachte was minimaal en kreeg daarom 'slechts' zes maanden gevangenisstraf. Het Hof stemde ook in met het verzoek van douaneautoriteiten om de drugshandelaren een boete op te leggen. Volgens de bron zou het netwerk handel drijven met dealers uit Zuid-Amerika en West-Afrika. Uiteindelijk moesten de drugs via deze landen in Europa terecht komen. 

De vangst zorgde ervoor dat de alarmbellen flink gingen rinkelen. Nooit eerder werd zoveel cocaïne in beslag genomen in Marokko.

© Redactie 2014
marokko
marrakech
cocaine
drugshandel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?