Agenten niet vervolgd voor dood Ihsan Gurz

algemeen
7
10 nov '14
Het Openbaar Ministerie hoeft de agenten en de forensisch arts die betrokken waren bij de arrestatie van een verdachte die later overleed, niet te vervolgen.

Dat blijkt maandag uit een uitspraak van het Amsterdamse gerechtshof. Het gaat om een zaak uit juli 2011. Toen werd in Beverwijk de 22-jarige Ihsan uit Heemskerk opgepakt die zich erg agressief gedroeg. Hij werd naar een politiecel gebracht waar hij erg onrustig was en daarom twee keer werd bezocht door een forensisch arts. 

Bij het laatste bezoek constateerde de arts geen hartslag meer, waarna de arrestant werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij, volgens het hof waarschijnlijk als gevolg van cocaïnegebruik. In 2012 meldde het OM al dat uit het onderzoek naar de dood van de arrestant geen bewijs is gevonden voor enig strafbaar feit gepleegd door de arts. 

Het gerechtshof, waar de familie van het slachtoffer een klacht had ingediend, bevestigt dat nu. Ook de betrokken politiemensen kan geen strafrechtelijk verwijt worden gemaakt, aldus het hof.  De familie blijft echter volhouden dat Ihsan om het leven is gekomen door buitenproportioneel politiegeweld. 

Om hun zaak kracht bij te zetten werden via deze Facebookpagina foto's en getuigenverklaringen gepubliceerd. 

© Novum 2014
ihsan gurz
om
mishandeling
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi