El Ahmadi wacht nieuws over Afrika Cup af: 'We krijgen deze week uitleg'

marokko
1
10 nov '14
Normaal gesproken moet Feyenoord het in januari doen zonder Karim El Ahmadi, die dan met Marokko deelneemt aan de Afrika Cup.

Het is echter nog maar de vraag of dat wel doorgaat.Marokko trok zich afgelopen weekend terug als organisator van het toernooi, vanwege de vrees voor uitbreiding van de ebolacrisis. El Ahmadi meldt zich maandag gewoon voor de oefeninterlands tegen Benin en Zimbabwe, maar meer dan dat weet hij ook niet.

"We krijgen deze week nog uitleg", aldus El Ahmadi in het Algemeen Dagblad. "We zijn gewoon opgeroepen voor de oefeninterlands. Maar of wij januari 2015 meedoen aan het toernooi is nu een groot vraagteken. Misschien zijn wij niet eens meer geplaatst." Sterker nog, Marokko - dat logischerwijs geen kwalificatietoernooi hoefde te spelen - dreigt zelfs voor langere tijd uitgesloten te worden.

De Afrikaanse voetbalbond zou inmiddels zeven andere landen hebben benaderd om het toernooi te organiseren, maar Zuid-Afrika en Tunesië hebben in elk geval al 'nee' gezegd. "Ik snap wel dat er zorgen zijn. De Afrika Cup trekt veel supporters, ook uit landen waar de ziekte helaas flink heeft toegeslagen. Dat is wel iets om over na te denken", aldus El Ahmadi.

Voor Feyenoord kan het bericht uit Afrika goed uitpakken. Het toernooi vindt plaats van 17 januari tot 8 februari en in die periode speelt Feyenoord tegen FC Twente, Ajax, ADO Den Haag, sc Heerenveen en SC Cambuur. El Ahmadi heeft zich sinds zijn terugkeer in De Kuip razendsnel ontwikkeld tot één van de dragende krachten.

© Voetbalprimeur 2014
marokko
feyenoord
karim el ahmadi
afrika cup 2015
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?