Marokkaanse vrouw test intimidatie door mannen op straat (video)
Geïnspireerd door een vrouw uit New York neemt een Marokkaanse jongedame ook de proef op de som in Casablanca. Ze testte hoe vaak ze lastiggevallen zou worden terwijl ze op straat loopt.
lifestyle

Al jaren klagen Marokkaanse vrouwen over intimidatie op straat. Een van hen besloot de straat op te gaan met camera en de vervelende mannen te filmen. De jongedame uit Casablanca lanceerde daarmee een zelfde video als de beroemde test in New York. Ze liep gedurende tien uur met een verborgen camera achter zich. Ze bleek in dat tijdsbestek 320 keer aangesproken te zijn. 

Terwijl de meeste mannen de vrouw aanstaarden alsof het het zevende wereldwonder was, spraken anderen haar aan met vervelende woorden. Een dieptepunt was echter een viespeuk die de billen van de vrouw aanraakte. Hij verontschuldigde zich nog wel maar dat kon zijn onschuld niet bewijzen: uit de beelden blijkt dat hij het met opzet deed. 

De mannen die de vrouw durfden aan te spreken kwamen vaak niet verder dan 'Tbarkallah', 'Psssst', 'Waar gaat dat heen' of 'Vanwaar de haast'. Anderen waren wat creatiever: 'Moge Allah je doen welslagen', 'Wie het heeft, heeft het gewoon' en 'Niet vallen hé', passeerden de revue.  

marokko
casablanca
vrouwen
seksuele intimidatie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi