Slager verkocht jarenlang varkensvlees aan moslims

marokko
111
10 nov '14
Een slager in Zürich, de grootste stad van Zwitserland, bedroog zijn islamitische klanten drie jaar lang op misselijkmakende wijze door hen varkensvlees te verkopen in plaats van de kalf die hij hen beloofde.

Hij verkocht volgens de Zwitserse versie van 20 Minutes 3,1 ton varkensvlees aan moslims die oprecht geloofden dat het vlees halal was. Het vleesschandaal kwam aan het licht bij een routinecontrole van de voedselautoriteit in het land. Een inspecteur sloeg alarm toen hij merkte dat het aangeboden vlees er niet uitzag als kalf. De winkeleigenaar kreeg een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 18.000 Zwitserse frank voor fraude en misleiding. 

'Als klanten hadden geweten dat het varkensvlees was, zouden ze het niet gekocht hebben omdat het voor moslims verboden is dit soort vlees te eten', zei de officier van justitie die de zaak behandelde. Volgens de bron werden de klanten dubbel bedrogen. Naast het grootste bedrog: namelijk haram vlees dat verkocht werd als halal vlees, was er ook een financiële misleiding. 

Varkensvlees is beduidend goedkoper dan kalfsvlees, aldus de bron. Het is niet bekend of de slager moslim was of niet. 

© Redactie 2014
marokko
zurich
zwitserland
varkensvlees
moslims
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?