Koloniste doodgestoken in nederzetting

buitenland
54
11 nov '14
Een koloniste is maandag doodgestoken bij een bushalte even buiten de illegaal ingenomen stuk grond Alon Shvut op de Westelijke Jordaanoever.

De vermoedelijk Palestijnse dader, die behalve de twintiger nog twee anderen verwondde, is neergeschoten en ernstig verwond. De aanvaller reed met een auto in op de vrouw, die voor de bushalte stond. Hij zette de auto daarop aan de kant, rende terug en stak op haar in. De man belaagde ook twee anderen, die in het daaropvolgende handgemeen gewond raakten. Een bewaker schoot de aanvaller uiteindelijk neer. 

Eerder op de dag werd een Israëlische militair neergestoken op een treinstation in Tel Aviv. De soldaat raakte ernstig gewond en overleed later. De politie heeft een verdachte aangehouden die afkomstig zou zijn uit het Palestijnse Nablus. Na die eerdere steekpartij beloofde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een keihard antwoord op de golf van geweld die de laatste weken door Israël spoelt.

Hij nodigde ontevreden Arabieren zelfs uit vooral naar de Palestijnse gebieden te verhuizen. De aanvallen op bushaltes van de afgelopen dagen staan volgens de politie op zichzelf. Alle daders handelden op eigen houtje. Dat maakt het voorkomen van nieuwe incidenten volgens de politie nog moeilijker. 

© Novum 2014
palestina
zionisten
alon shvut
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?