Amrabat over weigeren Afrika Cup: 'Verstandig, moedig, goed'

marokko
2
12 nov '14
Nordin Amrabat ontbreekt in de periode tussen 17 januari en 8 februari op de Afrika Cup.

Het Marokkaanse voetbalteam is uitgesloten voor deelname na het besluit om de organisatie uit handen te geven vanwege de angst voor een ebola-uitbraak. In West-Afrika heerst de dodelijke ziekte en dus durft Marokko het niet aan om het enorme evenement te laten plaatsvinden. De overheid heeft nog wel een poging ondernemen om het toernooi uit te stellen, maar dat verzoek vond geen gehoor. 

Om die reden is besloten om alsnog af te zien van de organisatie met uitsluiting als sanctie. Hoewel Amrabat baalt van dit besluit, is er sprake van begrip. "Het is spijtig dat het zo moet lopen en dat we gediskwalificeerd zijn. Maar ik denk dat het wel een verstandige, moedige en goede beslissing is om de Afrika Cup niet in Marokko te houden", aldus de Málaga-aanvaller tegenover Voetbal International. 

Amrabat is goed voor twintig interlands en twee doelpunten namens de Marokkaanse ploeg, dat deze week oefent tegen Benin en Zimbabwe. Het is nog onduidelijk waar de Afrika Cup 2015 gehouden zal worden. Volgens de Afrikaanse voetbalbond (CAF) zijn er al enkele aanmeldingen binnen.

© Voetbalprimeur 2014
nordin amrabat
marokko
afrika cup 2015
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi