Vrouwen dood na gratis sterilisatie India

buitenland
0
12 nov '14
Het dodental in India als gevolg van een aantal sterilisaties is opgelopen tot zeker twaalf.

Vorige week werden 83 vrouwen geopereerd op kosten van de overheid, maar enkele uren na de ingrepen moesten tientallen vrouwen met spoed naar een ziekenhuis worden gebracht. De autoriteiten in de deelstaat Chhattisgarh hebben extra artsen ingezet om de vrouwen die nog ziek zijn te behandelen. Tientallen vrouwen liggen nog in ziekenhuizen. Sommigen verkeren in kritieke toestand. 

De slachtoffers zijn waarschijnlijk aan bloedvergiftiging overleden of omdat ze te veel bloed hadden verloren. Vier artsen, onder wie de chirurg die de leiding had over de operaties, zijn voorlopig geschorst. "Het incident lijkt te zijn veroorzaakt door nalatigheid (van de artsen)", zei deelstaatminister Raman Singh dinsdag. De vrouwen kregen zo'n acht tot vijftien euro om zich te laten steriliseren. 

De operaties zijn een initiatief van de autoriteiten om de bevolkingsgroei af te remmen. Volgens activisten worden arme Indiërs door de premies en door quota's van de overheid onder druk gezet zich te laten steriliseren. 

© Novum 2014
india
bizar
sterilisaties
chhattisgarh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?