Marokko kan leven met diskwalificatie: alles voor veiligheid

marokko
19
12 nov '14
Mohammed Ouzzine is de minister van Jeugd en Sport van Marokko en heeft gisteren in het parlement uitleg gegeven over de uitsluiting van Marokko voor de Afrika Cup in 2015.

Aanvankelijk zou dat toernooi gehouden worden in Marokko, maar het Noord-Afrikaans land vroeg om uitstel om meer veiligheid te kunnen garanderen inzake het ebolavirus. Ouzzine zei in het parlement dat elk land het recht heeft om alle voorzorgsmaatregelen te treffen om de veiligheid van haar burgers te kunnen garanderen. 

Niet geweigerd Ouzzine benadrukte dat Marokko niet heeft geweigerd het toernooi te organiseren, eraan toevoegend dat Marokko niet heeft gefaald in haar verplichtingen voor de organisatie. Marokko wilde simpelweg uitstel, zei de minister. Boze geluiden beweren dat Marokko het ebolavirus aangrijpt omdat het land nog niet klaar was met de organisatie, maar daar is niets van waar. Dat Marokko nu gediskwalificeerd is neemt hij voor lief. 

Ouzzine zegt dit vrij normaal te vinden omdat Marokko zich als gastland niet hoefde te kwalificeren. Mogelijk volgen nu ook zware financiële sancties en moet het nationaal elftal vrezen voor een jarenlange schorsing.

© Redactie 2014
marokko
afrika cup 2015
ebolavirus
mohamed ouzzine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi