Algerije wijst voorstel voor bemiddeling met Marokko af

marokko
30
12 nov '14
Algerije heeft een voorstel van de Verenigde Arabische Emiraten afgewezen. De Emiraten willen graag een bemiddelende rol spelen om de problemen tussen Marokko en Algerije op te lossen.

De kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan zou met het idee gekomen zijn, melden media uit de Emiraten. Ambtenaren van Al Nahyan zouden vorige week donderdag met Algerijnse functionarissen hebben gesproken. Die leggen volgens de nieuwste berichten het voorstel naast zich neer. Ondertussen staat de relatie tussen Marokko en Algerije nog steeds op scherp, zeker nadat Algerijnse militairen een Marokkaanse burger neerschoten. 

Het slachtoffer werd in zijn gezicht geraakt maar overleefde het wonderbaarlijk genoeg. Ondertussen ontkennen Algerijnse ambtenaren het voorstel te hebben ontvangen. Al-Watan is een Algerijnse krant en sprak met een hoge ambtenaar. 

Broeders 'Al zou Algerije een dergelijk voorstel in ontvangst nemen, zouden we het afslaan omdat er diplomatieke richtlijnen en tradities zijn. Wij aanvaarden geen bemiddeling om problemen op te lossen met onze broeders', verwijst hij naar Marokko. Over en weer zijn er regelmatig vriendelijke woorden, maar die lijken nooit een aanzet te zijn voor daadwerkelijke daden. 

Hij voegde er volgens de bron aan toe dat Marokko en Algerije in staat zijn om hun geschillen op te lossen zonder de tussenkomst van externe partijen. Vanuit Marokkaanse kant is het al die tijd stil gebleven. Hoewel de pers er aandacht aan besteedde ontkende noch bevestigde de Marokkaanse politiek het voorstel te hebben ontvangen. 

© Redactie 2014
marokko
vae
algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi