Moslima noemt kind Obama als bedankje voor aanvallen tegen Daesh

buitenland
40
13 nov '14
Een Syrisch-Koerdische vrouw heeft een wel hele opmerkelijke naam bedacht voor haar pasgeboren zoon. Ze noemde hem namelijk Obama, als dank voor de luchtaanvallen tegen Daesh.

De vrouw beviel gisteren in een vluchtelingenkamp in Turkije. Een maand geleden verliet Sultan Muslim samen met haar man en kinderen de grensstat Kobani. Ze kwamen in een kamp nabij Turkije terecht zonder eten en drinken. 'We hadden geen kleren of dekens. Ik was hoogzwanger en kon mij niet eens wassen', zegt Sultan volgens HLN. Bij aankomst in een vluchtelingenkamp in Suruc kreeg ze haar zevende kind. Daar mixten ze de eervolle naam van Mohammed met die van Obama. Het kind heet nu Mohammed Obama Muslim. 

'Deze naam komt uit mijn hart, we zullen hem nooit veranderen.' Volgens haar komt er dankzij Obama's hulp 'misschien een einde aan de gruwelheden' en kan het gezin naar huis. Vader Mahmut Beko is eveneens blij met de luchtaanvallen van de VS. De meeste Koerden vinden de Amerikaanse aanvallen cruciaal. Een andere Koerd laat ook weten blij te zijn met de VS: 'De hele wereld zou de Koerden in Kobane moeten helpen zoals de Amerikanen dat doen. Zij zijn onze enige trouwe vrienden'. 

Bij het zien van bombardementen op Daesh scanderen de mannen volgens Selami Altay de naam van Obama.

© Redactie 2014
daesh
isis
syrië
koerd
vs
barack obama
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?