Marokko wint met ruime cijfers van Benin (video)

marokko
27
14 nov '14
Marokko speelde enkele uren geleden een oefenwedstrijd tegen Benin. In een wedstrijd die overschaduwd werd door de diskwalificatie van het Marokkaanse elftal voor de Afrika Cup, speelde Marokko een geweldige wedstrijd.

Marokko overklaste Benin: 6-1. Nadat in de tweede minuut een doelpunt van Benin werd afgekeurd voor buitenspel, ging Marokko vol op de aanval. Binnen een halfuur werd er maar liefst drie keer gescoord. In de zevende minuut opende Nordin Amrabat de score, door de bal knap binnen te koppen na een afgemeten voorzet van Omar el Kaddouri. Amrabat raakte bij zijn doelpunt geblesseerd en moest vroegtijdig naar de kant.

Amrabat werd vervangen door Marouane Chamakh, die zijn rentree maakte voor Marokko. Chamakh speelde onder Eric Gerets zijn laatste interland voor Marokko (red. tegen Burkina Faso). Ook zonder Amrabat bleef Marokko aanvallen en dat resulteerde in de 28e minuut in een tweede doelpunt. Na een goede individuele actie vanaf de linkerkant van El Kaddouri, gaf hij de bal voor op Hamdallah die de bal hard in het doel kogelde.

Een paar minuten later was het weer raak. Nadat hij zelf al twee keer een doelpunt voorbereidde, was het nu de beurt van El Kaddouri om zelf te scoren. Na een lange bal van linksback Achraf Lazaar, liep El Kaddouri alleen op de keeper af en faalde niet: 3-0. Diezelfde Lazaar liet vlak voor rust zijn man lopen aan de linkerkant en een aanvaller van Benin kon zo de bal voor geven op spits Rudy Gestede die de bal makkelijk binnenkopte.

Het onnodige tegendoelpunt zorgde voor een ruststand van 3-1. Badou Zaki besloot in de tweede helft om wat wissels toe te passen. Er kwamen in de tweede helft in totaal vijf nieuwe spelers op het veld, waaronder Oussama Assaidi, Rochdi Achtenteh en Zakaria Labyad. In de 60e minuut kon er weer doelpunt genoteerd worden. Na een vlotte aanval belande de bal in de zestienmetergebied, waar Ayoub el Khaliqi na een scrimmage de bal binnenschoot.

Labyad viel heel sterk in en had een aantal goede acties en passes. Twee van zijn passes leverden ook twee goals op. In de 81e minuut gaf de middenvelder van Vitesse een strakke voorzet op Hamdallah, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen tikte. In de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Chamakh, na een hoekschop van Labyad, en bepaalde daarmee de eindstand op 6-1.