Equatoriaal-Guinea vervangt Marokko als organisator Afrika Cup

marokko
34
14 nov '14
Equatoriaal-Guinea is in januari het gastland voor de Afrika Cup. Dat heeft de Afrikaanse voetbalbond CAF vrijdag bekendgemaakt.

De CAF moest op zoek naar een nieuwe organisator omdat Marokko weigerde het toernooi te houden. Het Noord-Afrikaanse land was bang voor ebola. Daarop besloot de CAF een nieuw gastland te zoeken en Marokko te weren van het toernooi. In 2012 was Equatoriaal-Guinea ook al gastheer van de Afrika Cup. Toen gebeurde dat nog samen met Gabon. In Equatoriaal-Guinea werden toen wedstrijden afgewerkt in Bata en hoofdstad Malabo. 

De stadions in die twee steden worden ook nu weer gebruikt. Mongomo en Ebebiyin zijn de andere twee gaststeden. Equatoriaal-Guinea vervangt als gastland Marokko, dat ook als gastland mee zou doen, in het deelnemersveld. De West-Afrikaanse ploeg was in de kwalificaties nog gediskwalificeerd omdat het een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. 

De loting voor het toernooi wordt op 3 december gehouden in Malabo. De voetbalbond van Qatar, de organisator van het WK in 2022, heeft in een verklaring Equatoriaal-Guinea en de CAF zijn hulp aangeboden.

© Novum 2014
equatoriaal guinea
afrika cup 2015
marokko
caf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi