Cheb Khaled treedt op tijdens bruiloft Moulay Rachid
De bruiloft van de Marokkaanse prins Moulay Rachid is in volle gang en daar zal de beroemde zanger Cheb Khaled bij aanwezig zijn.
14 November 2014
shownieuws

Verschillende beroemdheden over de hele wereld zijn vandaag in Rabat om de bruiloft met de Marokkaanse koninklijke familie te vieren. Moulay Rachid treedt in het huwelijksbootje met Umm Kalthoum Boufares. Volgens de Saudische nieuwswebsite Ilag zal Cheb Khaled een optreden verzorgen. Hij staat bekend om zijn nauwe vriendschap met koning Mohammed VI. 

Dat de Algerijnse Khaled op de bruiloft een optreden geeft is niet zo gek. Eerder liet hij weten al bevriend te zijn met koning Mohammed VI toen hij nog een prins was. 'Toen hij koning werd keerde hij zijn rug niet toe naar me. Sterker nog, hij is totaal niet veranderd en dat raakt me. We hielden onze vriendschap, hij is een persoon van mijn generatie. Toen ik in Marokko woonde nodigde hij me vaak uit bij hem thuis', aldus Khaled. 

De vriendschap kwam onder meer tot uiting toen de Algerijn officieel een Marokkaanse staatsburger werd op 20 augustus 2013. Daar zorgde Mohammed VI persoonlijk voor. Khaled heeft een Marokkaanse vrouw en woonde tot voor kort in Marokko. Hij woonde met zijn gezin in een villa, die hij van Mohammed VI kreeg. Het is niet bekend wanneer Khaled precies gaat optreden op de bruiloft.

marokko
cheb khaled
rabat
moulay rachid
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi