Belachelijk moddergooien begonnen: 'Hij kamde zijn baard, heel eng'

algemeen
49
15 nov '14
De kwestie rondom de geroyeerde PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk speelt al vanaf het begin van de huidige kabinetsperiode.

Twee jaar lang is fel gediscussieerd over de ruimte die er is voor verschillende opvattingen, zegt PvdA-leider Diederik Samsom zaterdag in een interview met dagblad Trouw. Onder meer de onomwonden felicitaties van de Kamerleden aan de nieuwe president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, riepen vraagtekens op binnen de fractie. 

Dat gebeurde volgens Samsom ook toen een van de Kamerleden protesteerde toen een Turkse baby werd ondergebracht bij een lesbisch gezin. "Uiteindelijk hebben zij toen ook in dat dossier concessies willen doen. Dat was hangen en wurgen, zeg ik erbij." Volgens Samsom 'schuurde het telkens'. 

Moddergooien Het lijkt een gewoonte te zijn geworden bij de PvdA: lekken richting de pers. Ook tijdens de zaak Kuzu en Öztürk houden de overgebleven PvdA'ers deze trend in leven. In de Telegraaf is het moddergooien begonnen. Zo zouden ze op islamitische feestdagen niet aanwezig zijn en ook telefonisch bereikbaar zijn. Nog schrijnender is de anonieme vermelding over het baardje van Öztürk. 

Daarover zegt een 'anonieme aanwezige' in de krant: 'Heel eng. Hij kamde zijn baard in de fractie'. Om die redenen spreken de PvdA'ers over 'geradicaliseerde' partijgenoten.

© Novum 2014
tunuhan kuzu
selcuk ozturk
pvda
turken
diederik samsom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?