Vrouw verstoort speciaal vrijdaggebed in kerk VS

buitenland
12
15 nov '14
Het National Cathedral in Washington was vrijdag even een islamitische plek, omdat daar voor eenmalig het vrijdaggebed werd gehouden.

Het was de bedoeling om moslims en christenen dichter bij elkaar te brengen en onderlinge verschillen te bespreken en te overbruggen. Een extremistische vrouw zorgde even voor oponthoud omdat ze het niet kon verkroppen dat er moslims in de kerk zaten. Enkele honderden van hen kwamen op de speciale vrijdagse preek in de historische Amerikaanse kerk. De vrouw stond plotseling op en overschreeuwde alles en iedereen. 

Ze riep zich uit tegen de beslissing om moslims uit te nodigen in de kerk. 'Amerika werd gesticht op christelijke principes', zei ze boos volgens de Washington Post. Dat ze niets begreep van de hele opzet mag wel duidelijk zijn: 'We hebben alles opgebouwd en je hebt in het hele land moskeeën, waarom kan je niet bidden in uw moskee en onze kerken met rust laten', voegde ze toe. 

De beveiliging moest eraan te pas komen om de vrouw te kalmeren en haar buiten te zetten. Daarna ging de vrijdagpreek weer door. Ook op sociale netwerken spraken bekende christenen zich uit. Billy Graham, leider van de Evangelistic Assosciation, uitte zijn ongenoegen over moslims in de kerk. De organisatoren hebben daar echter geen boodschap aan en spraken van een 'krachtig symbolisch gebaar'. 

Medewerkers van de kathedraal en lokale moslimleiders benadrukten de dringende noodzaak van religieuze tolerantie en een nauwe samenwerking tussen beide gemeenschappen. Mede om extremisme voor te zijn. Om veiligheidsmaatregelen was de bijeenkomst afgesloten voor het grote publiek. Alleen genodigden mochten binnenkomen.

© Redactie 2014
vs
islam
christenen
national cathedral
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?