Cheb Khaled onder vuur na optreden op bruiloft Moulay Rachid

marokko
34
17 nov '14
De Algerijnse zanger Cheb Khaled, die ook de Marokkaanse nationaliteit bezit, is onder vuur komen te staan voor het optreden op de bruiloft van prins Moulay Rachid.

Volgens MWN is daarop harde kritiek ontstaan, geuit door Algerijnen op sociale netwerken en in de pers. Zij spreken van een 'provocerende participatie' op de bruiloft van de prins. Het optreden vond zaterdag plaats in het koninklijk paleis in Rabat. Volgens critici is het een provocerende daad waarbij hij geen rekening hield met de ongekende spanningen tussen Marokko en Algerije. 

Volgens de bron zouden veel nieuwsbronnen kritiek hebben geuit waarbij zij stelden dat de populariteit van Cheb Khaled op het spel staat. Hespress citeerde op haar beurt Algerijnse activisten, die menen dat Marokko de strijd voert met behulp van Algerijnse onderdanen. Ze voegden eraan toe dat het een schande is dat er nog Algerijnen zijn die trots zijn op iemand die zijn eigen land op deze wijze de rug toekeert. 

Tegenstanders Hoewel het om een onschuldig optreden gaat door iemand die bekend staat als vriend van de koninklijke familie is men in Algerije woedend. Op de ontstane ophef is ook weer kritiek geuit door mensen die niets fout zien in het optreden. Zij begrijpen dat Cheb Khaled een dergelijke kans niet kan laten gaan en stellen dat de ophef misplaatst is. 'Cheb Khaled is immers ook een Marokkaanse onderdaan', klonk het. 

Sinds het verkrijgen van de Marokkaanse nationaliteit in 2013 is de koning van de Raï 'persona non grata' geworden in zijn land.

© Redactie 2014
marokko
cheb khaled
algerije
moulay rachid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi