Uit Marokko gevluchte 'seksrabbijn' ontkent beschuldigingen

algemeen
2
18 nov '14
De Israëlische rabbijn Eliezer Berland, die in eigen land wordt verdacht van ontucht, ontkent de beschuldigingen aan zijn adres.

"Alles is een leugen", zei de 76-jarige 'seksrabbijn' maandagmiddag in de rechtbank in Haarlem, die zich buigt over een uitleveringsverzoek uit Israël. "Ze hebben er allemaal geld voor gekregen om dit te vertellen", zei Berland. "Ik heb die meisjes niet aangeraakt." De rabbijn wordt in zijn thuisland al twee jaar gezocht omdat hij wordt verdacht van aanranding van jonge meisjes en mishandeling. 

Berland werd eind september aangehouden op Schiphol, maar kwam daarna onder voorwaarden op vrije voeten. Volgens het Openbaar Ministerie voldoet het uitleveringsverzoek aan alle regels. De officier van justitie heeft de rechtbank dan ook gevraagd de uitlevering door te laten gaan. Berland, in de rechtszaal bijgestaan door een tolk, verzet zich hevig. 

Hij heeft er geen vertrouwen in dat hij in Israël een eerlijk proces krijgt. Zijn advocaat Louis de Leon wil dat de rechtbank de uitlevering ontoelaatbaar verklaart. De rechtszaak wordt bijgewoond door zo'n twintig volgelingen van Berland. Hij woonde geruime tijd in Marokko maar vluchtte toen de zaak aan het rollen kwam.

© Novum 2014
eliezer berland
seksrabbijn
israël
jodendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?