Marokko viert 59 jaar onafhankelijkheid

marokko
28
18 nov '14
Marokko viert vandaag, zoals elk jaar op 18 november, de onafhankelijkheid van het koninkrijk. Een absolute mijlpaal in de hedendaagse geschiedenis van Marokko.

Vandaag is het alweer de 59ste Onafhankelijkheidsdag in Marokko. Een dag om vol trots terug te denken aan de zware strijd die geleverd is om het kolonialisme te breken en de Marokkanen hun vrijheid terug te geven. In Marokko ziet men Onafhankelijkheidsdag als een kans voor nieuwe generaties om te leren over de offers die hun voorouders hebben gebracht voor de hedendaagse vrijheid. 

Naast aandacht voor het volk brengt Marokko vandaag een hulde over aan de Vader van de Natie, wijlen koning Mohammed V. Zijn geloof, vastberadenheid en voorbeeldige toewijding aan de zaak leidde destijds een nieuw tijdperk in van vrijheid en waardigheid. Voor Marokko begon na het verjagen van Spanje en Frankrijk het proces van de bouw voor een sterk land pas echt. 
Google Deze voor Marokko belangrijke dag blijft bij zoekgigant Google niet onopgemerkt. Zoals elk jaar worden bezoekers van de website www.google.ma getrakteerd op een stukje geschiedenis. Ditmaal heeft Google gekozen voor een strijder die op een wit paard de Marokkaanse vlag draagt. Dat moet de gedachte aan de helden van destijds aanwakkeren. 

Een ander opvallend initiatief om Marokko te feliciteren met deze belangrijke dag kwam uit de Verenigde Staten. Daar zong Katie McWorther van de George Washington Academy het Marokkaans volkslied in opera-stijl. Dat optreden is hieronder te zien. 

© Redactie 2014
marokko
onafhankelijkheid
mohammed vi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi