Badr Hari mag tot middernacht in restaurants zijn

marokko
4
19 nov '14
Badr Hari mag voortaan tot middernacht eten in restaurants. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam woensdag bepaald.

De rechtbank had de vechtsporter verboden om na 22.00 uur nog aanwezig te zijn in zogenoemde natte horeca, maar hij kan nu wat langer aan tafel blijven. Bénédicte Ficq, de advocaat van Hari, had verzocht het tijdstip wat op te rekken. "Hij zit hier vaak met zakenrelaties, het is buitengewoon vervelend als hij bij wijze van spreken bij de opdiening van het hoofdgerecht weg moet", zei de raadsvrouw een week geleden. 

Marokkaans adres Waar Hari eerder tussen 22.00 uur en 10.00 uur uit de horeca moest blijven, is dat nu tussen middernacht en 08.00 uur. Overigens is bij het Openbaar Ministerie Hari's nieuwe adres in Marokko nog altijd niet bekend, zei de advocaat-generaal woensdag desgevraagd. Volgens de voorwaarden waaronder hij voorlopig is vrijgelaten had dat wel gemoeten. Ficq verzekerde dat zij het adres binnenkort doorgeeft. 

De 30-jarige Hari werd vorig jaar februari veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk voor een aantal geweldsdelicten in het Amsterdamse uitgaansleven. Het OM had vier jaar geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het hoger beroep dient in de zomer. Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak worden vier dagen uitgetrokken in de laatste week van juni.  Vóór die tijd worden nog enkele getuigen gehoord bij de onderzoeksrechter. 

Niet alle verzoeken daartoe werden toegewezen door het hof. Koen Everink, de zakenman die volgens het OM door Hari en medeverdachte Ferhat Y. in juli 2012 op dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena werd geschopt en geslagen en daarbij ernstig letsel opliep hoeft niet opnieuw te getuigen. Het OM had heeft het verzoek daartoe onvoldoende gemotiveerd, aldus het hof. 

Ook twee andere verzoeken van het OM werden afgewezen. Het hof besloot verder dat opnieuw een schouw wordt gehouden in de skybox in de Arena waar het Everink werd afgetuigd. De rechtbank deed dit eerder ook al. De advocaat van Y. had om een hernieuwde schouw verzocht, zodat de raadsheren van het hof met eigen ogen kunnen zien waar de gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. 

© Novum 2014
marokko
badr hari
benedicte ficq
koen everink
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi