Achenteh maakt debuut voor Marokko: 'Dit smaakt naar meer'

marokko
6
19 nov '14
Rochdi Achenteh zal de komende dagen met een grote glimlach op zijn gezicht rondlopen in Arnhem.

De vleugelverdediger maakte in de afgelopen interlandperiode namelijk zijn debuut voor Marokko. Achenteh is trots op zijn minuten voor het nationale team.Het maakt de linksback niets uit dat zijn minuten beperkt bleven vanwege twee korte invalbeurten. "Ik heb in totaal twintig minuten gespeeld", laat Achenteh trots weten aan Omroep Gelderland. 

Zijn debuut maakte de verdediger tijdens het duel met Benin (6-1). Ook tegen Zimbabwe (2-1) mocht de Vitesse-speler tien minuten meedoen. "Dit smaakt naar meer", verklaart de voormalig speler van onder meer PEC Zwolle. Achenteh weet niet hoe zijn interlandloopbaan er in de toekomst uit gaat zien. 

"De bondscoach heeft mij nog niet vaak zien spelen, maar toen ik weg ging zei een van de assistenten: tot de volgende keer. Dat zie ik als een positief signaal." 

Marokko zou in eerste instantie gastland zijn voor de Afrika Cup in 2015, maar heeft zich moetenterugtrekken vanwege de ebola-epidemie. Dat kwam het nationale elftal op een diskwalificatie te staan. 

© Voetbalprimeur 2014
marokko
rochdi achenteh
vitesse
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi