El Ahmadi baalt: 'Bizar dat je wordt gestraft als je mensen wil beschermen'

marokko
3
20 nov '14
De interlandcarrière van Karim El Ahmadi staat op losse schroeven. De Feyenoorder moet vier jaar wachten op een groot toernooi, nu Marokko is uitgesloten van deelname aan de Afrika Cup.

De 29-jarige middenvelder zegt tegen TC/Tubantia nu nog fit te zijn en hoopt vurig op het WK van 2018 in Rusland. "Dan hoop ik maar dat ik nog zo fit ben als nu", aldus El Ahmadi tegen de krant. Hij heeft weinig begrip voor de uitsluiting van zijn thuisland. Marokko trok zich terug na de uitbraak van ebola. De Afrikaanse voetbalbond besloot Marokko direct uit te sluiten van deelname. Inmiddels is Equatoriaal Guinea de nieuwe organisator. Marokko daarentegen kan voor vier jaar en twee toernooien worden geschorst. 

Dat kan niet op de goedkeuring van El Ahmadi rekenen. "Het is bizar dat je wordt gestraft terwijl je mensen wilt beschermen", zegt de Enschedese voetballer. In Marokko keek iedereen reikhalzend uit naar de Afrika Cup. Het zou hét toernooi moeten worden waarop de vele talentvolle voetballers eindelijk een gezamenlijke topprestatie op de mat zouden leggen. "Wij wilden de mensen wat teruggeven. Dat kan nu niet meer", aldus El Ahmadi. 

"Dat is enorm balen, maar wij begrijpen de beslissing. Het risico is gewoon te groot. De spelersgroep staat ook als een man achter het besluit. Ook de mensen in het land zijn het met de beslissing eens, hoe jammer iedereen het ook vindt."

© Voetbalprimeur 2014
marokko
karim el ahmadi
feyenoord
afrika cup
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi