'Marokko belangrijke economische speler in regio'

marokko
6
20 nov '14
Marokko positioneert zich als belangrijke economische speler in het Midden-Oosten en Afrika, zegt Andrew Rabens, speciaal adviseur voor wereldwijde jeugdvraagstukken van het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dat zei Rabens tegenover persbureau MAP. 'Door het streven naar economische handelsbetrekkingen met zowel Noord-Afrikaanse als Sub-Sahara landen positioneert Marokko zich als belangrijke economische speler in het Midden-Oosten, maar ook in Afrika', zei hij in een reactie. Dat deed hij tijdens de vijfde jaarlijkse Global Entrepreneurship Summit (GES), gehouden tussen 19 en 21 november in Marrakech. Tijdens een vergadering met zeventig jonge ondernemers uit de hele wereld merkte de Amerikaanse functionaris op dat het de bedoeling is om goede ervaringen op het gebied van ondernemerschap met elkaar te delen.

Na de vergadering liet hij weten dat het wel goed zit met de ondernemersgeest van Marokkaanse jongeren en dat die bijdraagt aan de positieve impuls voor werkgelegenheid en de economie in het geheel in Marokko. Koning Mohammed VI is 'beschermheer' van het evenement en liet ook een persoonlijke boodschap uiten richting de ondernemers. De vijfde editie van GES heeft als thema 'benutten van de kracht van technologie voor innovatie en ondernemerschap'.

© Redactie 2014
marokko
andrew rabens
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi