Marokko lanceert campagne tegen kindermishandeling

marokko
6
21 nov '14
Marokko heeft in Rabat een bewustwordingscampagne gelanceerd over geweld tegen kinderen en hun bescherming.

Dat doet Marokko in lijn met de internationale campagne van UNICEF en ter herdenking van de 25ste verjaardag van het Verdag inzake de Rechten van het Kind. De campagne loopt tot 25 mei en heeft als doel bewustzijn te creëren over verschillende vormen van geweld tegen kinderen. Vooral ouders moeten bereikt worden om de kwalijke zaak te bespreken. Vooral in een land als Marokko is een dergelijke campagne zeer welkom. 

Naast kindermishandeling in een gezin willen de initiatiefnemers ook mishandeling van kinderen in kinderopvangcentra, scholen en op het internet bespreekbaar maken. Daarbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling maar ook over psychische en mentale mishandeling. Bassima Hakkaoui is minister van Gezin en Sociale ontwikkeling en ziet het belang van een dergelijke campagne. 

Volgens haar is de bescherming van kinderrechten een van de belangrijkste punten om de mensenrechten in Marokko te bevorderen. Volgens Achnoo is de nationale campagne een aanvulling op eerdere inspanningen van de Marokkaanse regering om meer bewustzijn te creëren.

© Redactie 2014
marokko
mishandeling
kinderen
rabat
unicef
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi