Vrouw Daesh-strijder uit Marokko schetst beeld over huwelijk in Islamitische Staat

marokko
76
23 nov '14
Een arts uit Maleisië heeft haar leven opgegeven om in Daesh te gaan trouwen met een strijder uit Marokko.

De 26-jarige Shams beschrijft haar leven en haar huwelijk uitgebreid op sociale media. Haar man ontmoette ze voor het eerst en daar spreekt ze veel over. Ook moedigt ze andere vrouwen deze stap te maken. Om haar gelukkig leventje kracht bij te zetten publiceert ze foto na foto. Zo is ze te zien met haar man tijdens de bruiloft en publiceerde ze een 'selfie'. In dit geval gaat het om een geweer en een stethoscoop. 

Daarmee is Shams een bijzonder geval, want niet veel vrouwen durven zo gedetailleerd over hun leven te praten op sociale netwerken. Ze vond het enorm spannend toen ze in het huwelijksbootje zou stappen. 'Ik stond te trillen', schrijft ze over hun eerste ontmoeting. Na de ontmoeting volgde een lange stilte maar toen ze haar niqaab opzij deed keken ze elkaar aan en lachten ze beiden. 

'Toen stelde hij een vraag die ik nooit zal vergeten... 'Kunnen we vandaag nog trouwen?' Zo gezegd zo gedaan. Maar het duurde wel nog 24 uur voordat ik echt verliefd op hem werd. Zijn lach maakte heel wat in me los', citeert het AD. Dat het geluk niet altijd aan haar zijde zal zijn beseft ze maar al te hoed. 'Ik weet dat mijn echtgenoot als martelaar zal sterven. Daar moet ik me op voorbereiden. Ik moet positief blijven voor het welzijn van mijn ongeboren baby.'

Haar ouder steunen haar overigens. Volgens Shams sparen ze om ook naar Syrië af te reizen.

© Redactie 2014
marokko
maleisië
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi