Veel doden bij overstromingen in Marokko

marokko
4
24 nov '14
In Marokko zijn de afgelopen dagen zeker acht mensen omgekomen door overstromingen, die werden veroorzaakt door veel regen.

Het dodental loopt waarschijnlijk op omdat veel mensen nog vermist worden. Het gros van de slachtoffers viel nabij Guelmim, toen de rivier Tamsourt buiten de oevers trad. Alleen daar al kwamen zes mensen om het leven en raakten er twaalf vermist, meldt NOS. De slachtoffers zaten in een auto en werden meegesleurd nadat de chauffeur over een brug reed en de rivier wilde oversteken. 

In andere zuidelijke steden zoals Ouarzazate, Agadir en Marrakech richtte zware regenval eveneens veel schade aan. Daar komt voorlopig geen eind aan want ook voor vandaag verwachten de weerdiensten zware buien.

Hulp Slachtoffers in het gebied kunnen op hulp van koning Mohammed VI rekenen. Middels een speciaal uitgegeven verklaring van de Koninklijke diensten werd dat duidelijk. Mohammed VI heeft de plaatselijke autoriteiten bevolen er alles aan te doen om gewonden en de families van overledenen te helpen. Zo neemt hij de kosten voor begrafenissen op zich. Ook trekt hij zijn portemonnee voor medische hulp voor gewonden.

Hij bezocht na het slechte nieuws het gebied om al het leed met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Op een gepubliceerde foto is de koning met een delegatie te zien. Daarin tracht hij zijn weg te vinden in een heus modderfestijn. 

© Redactie 2014
marokko
overstroming
guelmim
tamsourt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi