Groningen heeft met Marokkaanse buitenspeler nieuw pareltje in huis

sport
1
24 nov '14
Mimoun Mahi stond zondagmiddag aan de basis van de gelijkmaker van FC Groningen tegen PSV.

De invaller kwam met een goede actie door aan de linkerkant van het veld en zijn voorzet werd prima afgemaakt door Michael de Leeuw. Mahi liet zien goed te kunnen voetballen en zo lijkt er weer een talent uit de opleiding van Sparta door te breken. "Een man passeren is echt mijn ding. De trainer weet dat ik een speler ben die ervan houdt om acties te maken. Volgens mij houdt hij wel van spelers die durven", zegt Mahi in gesprek met De Telegraaf. 

Mede door zijn assist pakte FC Groningen een punt tegen PSV (1-1). Mahi is de volgende speler die doorbreekt met een verleden in de jeugd van Sparta, al was dat verleden bij hem niet al te groot. "Ik ben pas op mijn zeventiende als eerstejaars A-junior bij Sparta gekomen. Ik kom uit Den Haag, waar ik altijd bij de amateurs heb gespeeld. Op mijn zestiende heb ik stage gelopen bij ADO Den Haag, maar toen hebben ze me geweigerd. Dat deed pijn van binnen. Toen ik naar Sparta ging, kon ik ook naar ADO, maar ik heb toen bewust voor Sparta gekozen."

Er ging zondag veel dreiging uit van Mahi, toch ziet trainer Erwin van de Looi hem voorlopig als invaller. "Vorig jaar hebben we bij Zivkovic een beetje dezelfde discussie gehad. Goed erin komen en laten zien dat je veel kwaliteiten hebt, is nog wel iets anders dan starten en dat negentig minuten laten zien. Mimoun mist daarvoor nog de inhoud, mede door een blessure die hij op zijn eerste training bij FC Groningen heeft opgelopen. Maar het is duidelijk dat hij de kwaliteiten heeft om het verschil te maken en dat heeft hij dit keer heel goed gedaan."

© Voetbalprimeur 2014
mimoun mahi
marokkaan
fc groningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?