Yes-R maakt kans op twijfelachtige eer Dom Bontje
Lieke van Lexmond, Caro Emerald, Roy Donders, Yes-R, Natasja Froger en modeontwerper Django Steenbakker zijn door de Bont voor Dieren genomineerd voor de titel Dom Bontje van 2014.
25 November 2014
shownieuws

Met de verkiezing wil de dierenbeschermingsorganisatie mensen bewust maken van het dierenleed dat aan bont kleeft. De BN'ers hebben volgens Bont voor Dieren een voorbeeldfunctie. "Alle genomineerden dragen het bont van dieren die enkel voor hun vacht worden gefokt en gedood, de rest van het dier wordt weggegooid", zegt directeur Nicole van Gemert van Bont voor Dieren. 

"De bekende Nederlanders hebben ruim voor hun nominatie een brief van ons ontvangen met informatie over het dierenleed dat achter bont schuilt. Toch heeft hen dit niet doen besluiten om te stoppen met het dragen van bont." Doutzen Kroes dreigde ook genomineerd te worden voor haar jas met coyotebont. "Doutzen was erg geschrokken van de ware herkomst van de kraag op haar jas en heeft daarom besloten de kraag meteen van haar jas af te halen", aldus van Gemert. 

Actrice Lieke van Lexmond is genomineerd voor haar parka met konijnenbont. Zangeres Caro Emerald draagt vintage bont. Roy Donders wordt mogelijk Dom Bontje omdat hij bont van wasbeerhonden verkoopt en draagt, net als Natasja Froger die voor de tweede keer is genomineerd. Mode-ontwerper Django Steenbakker is aangewezen wegens zijn creaties met nertsenbont, waarvan het Nederlandse parlement besloten heeft dat het verboden moet worden. 

Rapper Yes-R heeft volgens de organisatie een bontkraag van wilde coyote. Op de website bontvoordieren.nl kan het publiek tot en met 31 december stemmen. Begin januari maakt Bont voor Dieren de winnaar bekend. 

© Novum 2014
yes r
lieke van lexmond
dom bontje
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi