Khalid (9) wint schrijfwedstrijd met prachtige brief

algemeen
8
26 nov '14
Khalid El Mansouri is slechts negen jaar maar geniet nu al nationale bekendheid omdat hij een schrijfwedstrijd won van SOS Kinderdorpen.

Khalid is leerling van de basisschool De Voorsprong in de Haagse Schilderswijk en schreef net als andere kinderen uit zijn groep een brief aan kinderombudsman Marc Dullaert en premier Mark Rutte. Het Marokkaans-Nederlands kind deed dit op zodanige wijze dat hij werd uitgeroepen tot winnaar. De brief moest een antwoord zijn op de vraag 'Hoe ziet jouw toekomst eruit en welke rol speelt familie daarin?'. 

Hij schreef de mooiste brief en kreeg daarvoor een speciale oorkonde. De wedstrijd werd door SOS Kinderdorpen georganiseerd, een internationale kinderhulporganisatie. De wedstrijd viel samen met de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Kinderen vragen hiermee aandacht voor leeftijdsgenootjes in andere delen van de wereld die geen liefdevolle familie hebben waar ze in vrede en veiligheid kunnen opgroeien. 

Khalid's brief was een mooi voorbeeld en gaf aan hoe belangrijk familie is: 'Ik vind dat de kinderen liefde moeten hebben en zorg en eten. En ik vind dat ze blij moeten zijn en vrienden moeten hebben. En ze moeten spelen en hebben recht op geld en ik vind dat ze hun stem mogen laten horen. En ze moeten een fijn bed hebben en geen nachtmerries meer krijgen'.

Khalid krijgt door zijn winnende brief samen met andere kinderen onder meer een rondleiding op het Binnenhof. Ook mag hij in de Eerste Kamer met ombudsman Marc Dullaert praten over het belang van familie.

© Redactie 2014
khalid el mansouri
de voorsprong
den haag
schilderswijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?