Marokko gaat duizenden kilometers aan nieuwe snelwegen bouwen

marokko
28
27 nov '14
Marokko wil in de komende tien jaar voor tweeduizend kilometer aan nieuwe snelwegen bouwen. Het ambitieuze plan is een voortzetting van het goede werk van de afgelopen jaren

De infrastructuur speelt een cruciale rol in landen die zich verder willen ontwikkelen. Volgens de minister van Infrastructuur, Transport en Logistiek, Aziz Rabbadi, wil Marokko duizenden kilometers aan nieuwe snelwegen. Dat zei hij tijdens de viering van de vijfentwintigste verjaardag van de Nationale Maatschappij voor Autowegen (ADM). 'We bereiden ons voor op een nieuw netwerk van tweeduizend kilometer, dat verschillende delen in het noorden, zuiden en midden-Marokko moet verbinden', zei hij. 

Hij voegde eraan toe dat Marokko veel lessen geleerd heeft die het land in staat stellen om te denken aan toekomstige ontwikkelingen. Deze nieuwe fase van de bouw zal worden uitgevoerd in samenwerking met de private sector. Marokko heeft momenteel 1511 kilometer aan snelwegen, in 2016 zullen dat er 1800 km zijn. Op dat moment zal Marokko de tweede plek innemen wat Afrikaanse landen en snelwegnetwerk betreft. Zuid-Afrika heeft momenteel het meest uitgebreide netwerk.

Volgens de CEO van ADM is het huidig netwerk in Marokko goed voor de verbinding van 80% van de industriële sector, zeven internationale luchthavens, vijf havens en 76% van alle toeristische gebieden.

© Redactie 2014
marokko
infrastructuur
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi