Belgische woest na inslapen hondje uit Marokko

marokko
30
27 nov '14
De Belgische Caroline dacht haar lievelingsdier in Marokko gevonden te hebben maar kwam van een ijskoude kermis thuis toen ze het beestje meenam naar België.

Tegenover de Belgische nieuwssite DH doet de verdrietige vrouw haar verhaal. Wat een mooi liefdesverhaal moest worden eindigde in een nachtmerrie, nadat ze haar Marokkaans hondje noodgedwongen moest laten inslapen. 'We verbleven in een hotel in Agadir en zagen de puppy op het plein. Ik viel meteen voor het beestje, mijn tweejarig zoontje nam het hondje mee en wij konden ze niet scheiden. We huurden zelfs een dierenarts in voor advies.' Van de dierenarts kreeg het gezin te horen dat hun huisdier mee terug mag naar België indien de nodige dossiers en vaccins in orde gemaakt worden.

Tafouk Inmiddels droeg het beestje de naam Tafouk. Enkele weken terug keerde het Waals gezin vol goede moed terug. 'We kochten een kooi om Tafouk in te kunnen vervoeren. Eenmaal op luchthaven Zaventem dachten we dat Tafouk gecontroleerd moest worden maar dat was niet het geval. We maakten ons geen zorgen', zegt moeder Caroline. Toen ze voor controle naar een dierenarts ging stortte haar wereld in. De dierenarts waarschuwde echter de autoritaire dienst FAVV, omdat Tafouk gevaren met zich meebracht. 

Enkele uren later kregen ze twee medewerkers van het agentschap op bezoek, die het gezien mede deelde dat Tafouk waarschijnlijk ingeslapen zou worden. Drie uur later was het inderdaad einde verhaal. Volgens FAVV was het risico op rabiës te groot omdat het hondje uit het buitenland kwam. Volgens Caroline is het belachelijk dat er geen quarantainemogelijkheden zijn, om het dier te laten leven. In Frankrijk worden dieren die een mogelijk gevaar vormen in quarantaine geplaatst en onderzocht. 

Onnodig Na autopsie vroeg Caroline aan de verantwoordelijken of Tafouk de ziekte met zich mee droeg. Daar kreeg ze te horen dat Tafouk voor 99% geen hondsdolheid had. 'Ik kan begrijpen dat de FAVV voorzichtig is. Wat ik niet kan accepteren is dat men zo snel overgaat op inslapen. Door dieren in quarantaine te plaatsen hoeven families dergelijke tragedies niet te ondergaan', besluit de vrouw.

© Redactie 2014
marokko
belgië
caroline
hond
huisdier
agadir
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?