Kerk in Marokko een van meest prachtige kerken van Afrika
De in Casablanca gevestigde kerk Cathédrale Sacré-Couer is een van de meest adembenemende Afrikaanse kerken gebouwd in de twintigste eeuw.
28 November 2014
reizen

Het prachtig gebouw werd in 1930 gebouwd, toen Marokko nog bezet werd door Frankrijk. Na de Marokkaanse onafhankelijkheid werd het omgebouwd tot een school en vervolgens naar een cultureel centrum. Tegenwoordig hebben duiven de macht in de verlaten kerk. Paul Tournon is de Franse architect die het gebouw destijds ontwierp. Hoewel de kerk niet door Christenen wordt gebruikt rangschikte TripAdvisor de kerk op de zeventiende plek als het gaat om toeristische attracties in Casablanca. 

Io9 deelde het gebouw in bij de mooiste en meest futuristische kerken van Afrika. Op TripAdvisor hebben veel toeristen hun teleurstelling geuit over het feit dat de kerk aan het vervallen is. Dat kerken in Marokko niet meer gebruikt worden is echter geen bijzonderheid. Van alle kerken in de grote steden worden er slechts drie orthodoxe kerken gebruikt. De Grieks-orthodoxe kerk in Casablanca en Rabat en de Russisch-orthodoxe kerk in Casablanca. 

Wet Marokko is een land dat al tientallen jaren tolerant is tegenover andere religies. In de grondwet staat dat beschreven als een van de meest belangrijke rechten. Daarin staat dat gelovigen hun geloof vrij moeten kunnen praktiseren. Een moslim proberen te bekeren naar een ander geloof is daarentegen strafbaar. Volgens het World Fact Book vormen christenen in Marokko 1,1% van de totale bevolking.

marokko
reizen
cathedrale sacre coeur
christendom
islam
casablanca
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi