Obesitas kost Marokko jaarlijks 24 miljard dirham

marokko
5
28 nov '14
Marokko is jaarlijks 24 miljard dirham aan overheidsgeld kwijt door overgewicht van Marokkanen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau McKinsey.

Deze kosten bedragen ongeveer 3% van het bbp. 'Obesitas is niet alleen een gezondheidsprobleem', zegt onderzoeker Richard Dobbs, die eraan toevoegde dat obesitas ook een belangrijke uitdaging is voor Marokko. Dat geldt op zowel economische als medische vlakken. De 24 miljard dirham is gebaseerd op een schatting van onderzoekers. Daarbij keken ze naar behandelingen die gerelateerd zijn obesitas. 

Denk daarbij aan hoge bloeddruk, suikerziekte, hartinfarcten en ziekenhuisopnames voor andere ziektes die verband houden met overgewicht. Naast overgewicht gaf het rapport ook details over lasten die zwaar drukken op de staatsfinanciën. Gewapend geweld, oorlog, terrorisme, roken en klimaatverandering kost de belastingbetaler jaarlijks klauwen met geld. 

Om het probleem van obesitas op te lossen adviseert het bureau producten met veel suiker en vet met 10% extra te belasten. Ook pleit men voor meer voorlichting bij ouders van kinderen.

© Redactie 2014
marokko
obesitas
mckinsey
overgewicht
gezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi