IKEA gaat meubels betaalbaar maken voor Marokkanen
De allereerste IKEA in Marokko heeft nobele plannen als het gaat om de prijzen van de goederen. Dat zegt de CEO van het bedrijf achter IKEA in Zenata.
01 December 2014
lifestyle

Het immense filiaal is mogelijk gemaakt door het Koeweitse investeringsbedrijf Homaizi. Dat bedrijf heeft op haar beurt een dochteronderneming in Marokko, genaamd SYH. Hoewel Homaizi de franchiserechten in Marokko in handen heeft, is het SYH die de boel mogelijk moet maken. Marino Maganto is CEO van SYH en heeft details vrijgegeven over de IKEA. Zo moet men moderne meubels kunnen kopen zonder daarvoor al te diep in de buidel te tasten. 

Maganto meldt volgens verschillende nieuwsbronnen dat de prijzen worden aangepast aan de Marokkaanse levenstandaard. In de winkel van 26.000 vierkante meter hoeven klanten geen Europese prijzen te verwachten die naar dirhams zijn gewijzigd. Dat zou direct het gros van potentiële klanten afschrikken. Volgens de CEO moet IKEA betaalbaar worden voor de meeste Marokkanen. 

Inmiddels is de Zweedse meubelgigant bezig met het werven van personeel. Hiermee worden 400 directe banen gecreëerd en ruim duizend indirect. Marokkanen die het geluk hebben door IKEA te worden aangenomen krijgen onder meer een zorgverzekering, bouwen pensioen op, mogen vervoerskosten declareren en het allerbelangrijkst: ze krijgen een vast contract.  

marokko
ikea
al homaizi
casablanca
zenata
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi