Marokko heeft miljard nodig voor herstel schade na overstromingen

marokko
19
3 dec '14
De Marokkaanse minister van Uitrusting en Vervoer heeft de regering duidelijk gemaakt dat er snel één miljard dirham vrij moet komen om geleden schade te herstellen.

Vooral het zuiden van Marokko werd de afgelopen twee weken geteisterd door hevige regenval, wat leidde tot overstromingen en tientallen doden. De totale schade aan de infrastructuur bedraagt één miljard dirham, meldt minister Abdulaziz Erabah. Hij ging voor een zitting in het parlement in op details. Zo liepen 18.000 van de 62.000 wegen ernstige schade op. Bovendien kregen 505 bruggen te maken met overstromingen. 

Bruggen zijn totaal weggevaagd of liepen eveneens schade op. De minister had geen concrete bewijzen voor zijn cijfers maar vergeleek ze met de verliezen tijdens overstromingen in het westen van Marokko in 2009. De werkelijke schade is echter veel hoger als ook persoonlijke schade aan huizen, auto's of bussen worden erbij worden gerekend. 

'De overstromingen in het westen kostten destijds rond de vier miljard dirham, terwijl de recente overstromingen in het zuiden voor grotere verliezen zorgen', zei hij. Dat komt vooral omdat deze regio al geruime tijd gebukt gaat onder droogte. De Marokkaanse regering heeft hier reeds een plan voor in werking laten treden. Met de onverwachte overstromingen is het gebied nog meer in de problemen gekomen. 

© Redactie 2014
marokko
marrakech
guelmim
ouarzazate
regen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?