Zware aanklacht tegen agent die Allah lasterde in Marokko (video)

marokko
25
3 dec '14
Enkele weken geleden publiceerden wij een video waarin een agent te zien was tijdens zijn dienst. Hij had kort daarvoor een jongedame aangehouden.

Na een woordenwisseling in de auto werd de agent furieus. Zo beledigde hij de verdachte vrouw en schold hij haar moeder uit. 'Denk je dat je knap bent, dat is niet waar, jij vuile ****!', riep hij haar rijdend toe. Vervolgens bedreigde hij haar in elkaar te slaan zodra ze op het bureau aankwamen. Toen de vrouw netjes vroeg om daarmee op te houden ging hij door. Wat veel Marokkanen vooral schokte was het antwoord daarop. 

Na opnieuw een scheldkanonnade vroeg hij haar 'En nu?', waarop de vrouw antwoordde de zaak aan Allah te willen overlaten. 'Donder maar op, jij en deze Allah van jou. Ik ga toch naar de hel en neem jou mee', waren zijn geschokte woorden. Toen de video op YouTube terechtkwam besloot minister van Justitie Mustapha Ramid over te gaan op actie. 

Aanklacht Nadat hij door collega's werd gearresteerd kon hij zijn verhaal doen voor de aanklager. Op 29 november werd hij in een cel gestopt in Casablanca. Besloten is om hem officieel te vervolgen voor onder meer geweldpleging, machtsmisbruik, marteling en het beledigen van een verdachte. Daardoor riskeert hij een fikse celstraf. Marokkaanse media verwachten binnenkort meer details over de spraakmakende zaak. 

De video waar het om gaat

© Redactie 2014
marokko
casablanca
politie
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?