Docent die kleine Nadia vernederde in klas ontslagen (video)

marokko
22
3 dec '14
Een video, die bekendstaat als 'Nummer 5', waarin een klein meisje de ultieme vernedering ondergaat voor het toeziend oog van haar klasgenoten heeft ertoe geleid dat de leraar ontslagen is.

In de video is te zien dat de schattige Nadia door haar docent gevraagd wordt de '5' te schrijven. Het kleine meisje heeft dit echter nog nooit geleerd en besloot op goed geluk de poging te wagen. Dat ging echter flink mis. Tijdens het schrijven maakte de docent cynische opmerkingen in plaats van haar te helpen. Sterker nog: hij vergeleek de '5' met een trap en betrok de klas in de malaise van Nadia. 

Haar klasgenootjes lachten haar uit. Van het hele gebeuren is een video gemaakt die op YouTube terechtkwam. Via sociale netwerken bereikte het onder meer onze redactie en duizenden anderen. Marokkanen reageerden woest op de pedagogisch onverantwoorde handelingen van de docent. 

Straf Het duurde niet lang meer voor ook het ministerie van Onderwijs de video onder ogen kreeg. Al Yaoum24 meldt nu dat het ministerie een verklaring heeft gepubliceerd waarin het mededeelt dat de docent ontslagen is. Eerst werd een uitvoerig onderzoek ingesteld om de leraar te identificeren. Hij bleek les te geven in een school in een dorp in Kenitra. 

Hij is daarop gearresteerd en werd doorgestuurd naar de tuchtraad, waar hij zijn daden moet verantwoorden. 'Dit werk heeft niets te maken met de fundamenten van het onderwijs', stelde de bron samen. In de verklaring staat ook dat men er alles aan doet om dergelijke praktijken hard de straffen.

© Redactie 2014
marokko
kenitra
docent
leerling
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi