Marokkaanse pubers niet meer in gevangenis

marokko
1
4 dec '14
Tieners onder de vijftien jaar mogen binnenkort niet meer in een normale gevangenis worden ondergebracht als straf. Tenminste: als het aan minister Mustapha Ramid ligt.

Volgens het wetboek van Strafrecht in Marokko kunnen kinderen vanaf twaalf jaar al in een normale gevangenis opgesloten worden bij een eventuele veroordeling. Wel moet er eerst gekeken worden naar alternatieven. Ramid maakte tijdens een zitting in het parlement bekend met een nieuw wetsvoorstel te komen dat hier een eind aan moet maken. 

Daarin staat dat kinderen onder de vijftien jaar niet meer vastgehouden mogen worden in een normale gevangenis. Hoewel rechters meestal de voorkeur geven aan jeugdgevangenissen kan het voor komen dat ze in een normale cel belanden. Criminele jongeren moeten onder de nieuwe wet verplicht vastzitten in een jeugdgevangenis of in een gesloten centrum voor jongeren. 

Het voorstel zal binnenkort in behandeling worden genomen in het parlement. Hiermee wil de minister een eind maken aan onder meer gevaarlijke situaties waarbij kinderen in aanraking komen met zware criminelen. Zo loopt het risico op ernstigere delicten bij recidive op. 

© Redactie 2014
marokko
gevangenis
strafrecht
mustapha ramid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi