Paraguay zoekt naar Marokkaanse nepagent van CIA

marokko
12
4 dec '14
Een Marokkaanse burger in Paraguay heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt nadat hij het slachtoffer werd van een beroving in dat land.

Hij deed hiervan aangifte en vermeldde erbij dat vier onbekende mannen hem met messen beroofden. Hij stelde zich voor als de dertigjarige Francisco José Rodriguez en zei dat zijn CIA-badge, zijn Amerikaanse paspoort en creditcard was gestolen tijdens de beroving. Het slachtoffer voegde eraan toe werkzaam te zijn bij de Amerikaanse ambassade. In werkelijkheid gaat het om de 25-jarige Younes Ahaddadi, een Marokkaanse staatsburger. 

Volgens het officiële rapport van het openbaar ministerie in Paraguay werden uren na de aanval vier mannen gearresteerd. De beroving heeft daadwerkelijk plaatsgevonden dus de politie zocht Ahaddadi op in zijn hotel. Daar liet de manager hem weten dat het helemaal niet om een Amerikaan maar om een Marokkaan gaat. Bovendien was hij met de noorderzon vertrokken. 

Onderzoekers van de CIA willen de man graag spreken en zijn naarstig naar hem op zoek. Diario La Jornada is een plaatselijke krant en volgt de zaak op de voet. Ahaddadi blijkt getrouwd te zijn met een Uruguayaanse vrouw en woonachtig in een bekend gebouw in het district Alto Parana. De Amerikaanse ambassade zegt dat Younes geen Amerikaan is en ook de CIA zegt de man niet te kennen.

Waarom hij zich dan voorstelde als een agent van de CIA blijft vooralsnog een mysterie. 

© Redactie 2014
marokko
paraguay
opmerkelijk
younes ahaddadi
vs
cia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?