Verbaasde El Ahmadi: 'Soms echt een kleuterklas'

marokko
2
4 dec '14
Als Karim El Ahmadi zijn beginjaren als voetballer vergelijkt met de beginjaren van de huidige generatie, dan ziet hij een wereld van verschil.

De middenvelder van Feyenoord weet soms niet wat hij ziet bij ploeggenoten. Hij weet dat hij de tijd niet kan veranderen, toch hoopt hij spelers uit de jonge selectie wel te kunnen beïnvloeden. "Zo jong als het nu is, was het nooit. Laten we eerlijk zijn, sommige spelers zijn nog kinderen. Ik zie het hier op de club ook: het is nooit stil. Overal hoor je gegil, gekir, zijn voetballers met elkaar aan het stoeien", zegt El Ahmadi in gesprek met Voetbal International. 

"Het is soms net een kleuterklas, zonder dat ik het wil veroordelen. Je moet die gasten ook hun plezier gunnen." "Ik zie het ook aan mijn neefjes van veertien, vijftien jaar. Die zijn ook alleen maar bezig met mooie dingen, de nieuwste mobieltjes en zo", vervolgt El Ahmadi zijn verhaal. "Ikzelf was op mijn veertiende alleen maar bezig met een bal. Je kunt de tijd niet veranderen, maar ik hoop die jongens wel te kunnen beïnvloeden." 

Een knuffel tussen twee concurrenten, dat zorgt voor vraagtekens bij El Ahmadi. "Ik snap dat ze elkaar al jaren kennen, dat ze goed bevriend zijn, maar ik zie Jean-Paul Boëtius gewoon knuffelen met Elvis Manu, nota bene zijn concurrent. Nou, mijn concurrent keek me vroeger niet eens aan. Die wachtte op de dag dat ik eindelijk eens geblesseerd raakte. Maar goed, tijden en gewoonten veranderen."

© Voetbalprimeur 2014
marokko
karim el ahmadi
feyenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi