Valencia ruim langs Afc Barcelona

0
3 mei '00

Valencia heeft voor eigen publiek de eerste halve finale-wedstrijd van de Champions League tegen FC Barcelona met 4-1 gewonnen.Bij rust was de stand al 3-1.De ploeg van trainer Louis van Gaal kan volgende week woensdag in Camp Nou proberen de achterstand goed te maken. Valencia bevestigde voor Barcelona een vrijwel onbespeelbare tegenstander te zijn.Voor rust won de thuisploeg de slag op het middenveld en creeerde als gevolg daarvan een flink aantal kansen. Daarnaast jaagde Valencia in hoog tempo op de vijandelijke helft op de bal. Na rust liet Valencia het initiatief aan de bezoekers,maar was ook toen de gevaarlijkste ploeg. Barcelona-doelman Ruud Hesp toonde zich zwak als hij spelproblemen zonder handen moest oplossen.Bij de treffers van Valencia viel hem echter weinig te verwijten. Van Boudewijn Zenden ging in de eerste helft veel dreiging uit.Het enige doelpunt van Barcelona kwam dan ook uit een voorzet van de linksbuiten die door de ongelukkige Pellegrino in eigen doel werd gewerkt. Claudio Lopez van Valencia zag een treffer afgekeurd omdat hij Zenden zou hebben geduwd.Barcelona werd in de tweede helft een penalty onthouden toen hands van Angloma onbestraft bleef.

Bron: © Voetbal.nl