Vermiste Khalid El Hakimi gevonden, familie dolgelukkig

algemeen
0
5 dec '14
De 23-jarige vermiste Khalid El Hakimi uit Breda is door zijn broer Naserdine gevonden in de nacht van donderdag op vrijdag. Het blijft onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld tijdens zijn vermissing.

Het vinden van Khalid kwam op gang toen hij een teken van leven gaf via zijn mobiele telefoon, zegt Najim El Hakimi volgens Breda Vandaag. 'We zagen via zijn provider dat hij zijn telefoon weer gebruikte en dat Khalid dus in Nederland moest zijn.' Broer Naserdine zette vervolgens een spoedzoektocht op met maar liefst dertig auto's in de regio. Dit bleek een optimaal succes te zijn want rond twee uur in de nacht kwam Naserdine aan met Khalid in de auto. 

Verward 'Hij remde met piepende banden voor mijn huis, bonkte op de ramen en schreeuwde dat hij onze broer had gevonden. De opluchting die ik toen voelde, dat wil je niet weten!' Khalid maakt een verwarde indruk maar kan wel praten. Hij kan echter niet in details treden over wat er is voorgevallen. 

'Khalid zegt tegen ons dat hij zich niks meer kan herinneren. Wellicht is dat waar, misschien leidt hij een dubbel leven. Khalid is een volwassen man en het is zijn leven. Als hij maar wel begrijpt dat hij dit onze familie nooit meer mag flikken! Ik geloof dat hij wel begrijpt welke schade hij heeft aangericht.'

Recherche  Agenten die de zaak onderzoeken zeggen rekening te houden met alle scenario's, inclusief ontvoering. Najim uitte kort geleden nog kritiek op de politie maar daar zegt hij nu spijt van te hebben. De recherche heeft wel degelijk veel gedaan om Khalid terug te kunnen vinden, zegt de broer van Khalid. 'Ik wil dan ook mijn excuses aanbieden voor mijn uitspraken.'

De familie wil iedereen die een steentje heeft bijgedragen nu bedanken. Met de zoektocht hielden tientallen zich bezig in zowel Breda als Keulen: 'Bedankt allemaal, we zullen het nooit vergeten'.

© Redactie 2014
khalid el hakimi
breda
vermist
terecht
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?