Marokkaanse Ikram doodde 'bezeten' kinderen

marokko
36
5 dec '14
Ikram B. zit in het Spaanse Zaragoza vast op verdenking van de moord op haar twee kinderen. Een derde kind ontsnapte aan de kwaadaardigheid van haar moeder.

De 27-jarige Ikram woont al zes jaar in Zaragoza en staat terecht voor het doden van twee van haar pasgeboren kinderen. Tijdens politieverhoren maakte ze deze week bekend dat ze dacht dat haar kinderen bezeten waren. Het duurde jaren voor de politie de moeder op het spoor kwam, meldt El Pais. In juli 2011 kwam de jonge vrouw voor het eerst met een baby bij een arts. De baby was aan het stikken en overleed. 

Om 'religieuze' redenen en op verzoek van de ouders kon de politie geen autopsie doen. De politie ging hier flink de mist in omdat ze wel degelijk de autopsie konden uitvoeren als het om religie gaat. In maart 2013 kwam de jonge vrouw met een ander kind naar een ziekenhuis in Zaragoza. Deze baby had ongeveer dezelfde symptomen als het kind dat enkele jaren ervoor overleed. De arts vond het maar verdacht en trok aan de bel. 

Controle Dat kind had eveneens last van verstikking, braakte bloed en werd beter toen het zuurstof toegediend kreeg. De politie besloot de familie van het meisje te controleren en hing camera's op in haar kamer in het ziekenhuis. 15 politieagenten moesten om de beurt de beelden in de gaten houden en deden dat dag en nacht. Er werd niets verdachts ontdekt. 

Wat wel de aandacht van de politie trok is het koude en zeer afstandelijke gedrag van haar moeder jegens haar kind. Kinderartsen konden dit niet plaatsen en al snel werd jeugdzorg ingeschakeld. De voogdij werd overgedragen aan de kinderbescherming en B. raakte haar kind kwijt. Enkele weken geleden, op 21 november, kwam Ikram wederom met een ziek kind in het ziekenhuis. 

Dit kind overleed na verstikking. Volgens voorlopig onderzoek blijkt dat de moeder haar kinderen al die tijd giftige stoffen te eten gaf. Hoewel ze aangaf dat haar kinderen bezeten waren door kwade geesten ontkende ze hen gedood te hebben.

© Redactie 2014
marokko
ikram b
kindermoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi