Duizenden wonen dodengebed bij van omgekomen minister Marokko (video)

marokko
53
9 dec '14
De rechterhand van premier Abdelilah Benkirane, Abdellah Baha, kwam zondag om het leven bij een gruwelijk treinongeluk.

Baha is vandaag onder grote belangstelling begraven nadat het dodengebed over hem werd verricht. Het gebed vond vandaag na het duhr-gebed plaats in de Shuhada-moskee in Rabat. Daarbij waren onder meer Benkirane en prins Moulay Rachid aanwezig. Ook duizenden burgers kwamen het gebed verrichten. Koning Mohammed VI liet in een persoonlijke boodschap weten met de familie en collega's van Baha mee te leven. 

Voorlopige resultaten Uit het onderzoekt zijn enkele pijnlijke details naar voren gekomen. Baha was uit zijn auto gestapt om naar de plek te gaan waar zijn collega-parlementariër Ahmed Zaidi een maand geleden om het leven kwam tijdens een ongeluk. De minister van Staatszaken had echter niet door dat er een trein aan kwam. De machinist seinde met lichten en gebruikte geluidssignalen maar Baha had het gevaar te laat door.

Volgens de voorlopige bevindingen probeerde het slachtoffer nog weg te komen. Hij werd echter hard geraakt waardoor zijn lichaam meters verder terechtkwam. Het onderzoek is nog gaande. 

© Redactie 2014
marokko
abdellah baha
pjd
verkeersongeval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi