Populaire prediker Mohamed Al-Arifi vrijgelaten

buitenland
39
10 dec '14
Mohamed Al-Arifi is in de islamitische wereld een van de meest geliefde predikers en werd in oktober door Saudi-Arabië gearresteerd nadat hij kritiek had op de spoordienst in Mekka.

De arrestatie werd door de moslimwereld afgekeurd. Zijn zoon en broer bevestigden het goede nieuws op sociale netwerken. Abdulrahman Al-Arifi is de zoon van de imam en schreef op Twitter het volgende: 'Ik vertel jullie graag het nieuws dat mijn lieve vader vrijgelaten is. Hij is nu thuis', schreef hij. Al-Arifi bekritiseerde de Saudische autoriteiten voor de matige manier van dienstverlening op het spoor tijdens de hadj. 

Ook de broer van Al-Arifi, Saad, bevestigde het nieuws. Saad Al-Arifi is overigens een docent aan de koning Saud Universiteit. Sinds oktober stopte Mohamed Al-Arifi ineens met het schrijven van berichten op Twitter. Speculaties over een eventuele arrestatie ontstonden al snel. Spoedig na de kritiek van Al-Arifi reageerde de grootmoefti van Saudi-Arabië Abdelaziz bin Abdullah Al-Sheikh. Hij haalde uit naar 'diegenen die op zoek zijn naar fouten tijdens de hadj', doelend op de immens populaire Al-Arifi. 

Voor de kritiek zou Al-Arifi vol lof zijn over de organisatie van de hadj, hij vond alleen dat de spoordiensten beter konden. Schijnbaar is dat voor de Saudische autoriteiten genoeg voer om de geleerde te arresteren. In juli 2013 werd hij ook al gearresteerd omdat hij de afgezette Egyptische president Mohammed Morsi steunde. Saudi-Arabië was een van de eerste landen dat blij was met de omverwerping van Morsi. 

Geleerden, burgers en politici uit de islamitische wereld reageren vol vreugde op de vrijlating van Al-Arifi.

© Redactie 2014
islam
mohamed al arifi
saoedi-arabië
mekka
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?