Homoseksuele 'imam' liegt over zichzelf

algemeen
49
11 dec '14
Hashim Jansen is openlijk homoseksueel en zegt imam te zijn. Dat blijkt echter niet te kloppen, zo blijkt uit onderzoek van NRC.

Jansen heeft zich met het openlijk uitspreken van zijn homoseksualiteit in de spotlights gewerkt. Hij werd de eerste imam die homo blijkt te zijn. De eervolle titel van 'imam' verdiende Jansen niet wegens zijn homoseksualiteit volgens velen niet. Die verdiende hij ook op papier niet, meldt NRC. Hij werkt bij het COC onder meer met moslimhomo's die de nodige begeleiding willen en daarvoor kreeg hij een subsidie van 20.000 (!) euro. Hij zou bovendien bij de Marokkaanse Arrahman-moskee in Goes hebben gewerkt. 

Volgens de moskee is hier niets van waar en heeft hij daar nooit als imam gewerkt. Ook kan Jansen niet bewijzen dat hij een doctorstitel heeft. Ook beweerde hij dat hij in het bisdom van Roermond tot priester is gewijd, maar hier is niets van waar. In de media kreeg Jansen als 'homo-imam' uitnodiging na uitnodiging. The Post Online, tv-programma Vals Plat, de Wegener-kranten en Omroep Zeeland gaven Jansen de aandacht die hij zo graag wilde. Controleren of zijn beweringen kloppen deed niemand echter. 

Jansen kon zijn verhaal telkens opnieuw doen omdat de moskee in Goes niet met de pers praat. Tarik Anhari is voorzitter van het bestuur en doorbrak dit principe. Hij zegt nu dat Jansen nooit voor de moskee heeft gewerkt. Jansen ontkende dit en nam de journalist kwalijk 'het wereldje niet te kennen'. 'Homoseksualiteit is een enorm taboe in de islam, daarom ontkennen ze dat ik imam geweest ben.'

© Redactie 2014
homoseksualiteit
hashim jansen
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?