Marokko heeft op een na hoogste aantal ongelovigen van Arabische wereld

marokko
163
13 dec '14
In Marokko leven in verhouding enorm veel atheïsten als we een nieuw rapport van het Egyptische Dar al-Itfa (Fatwa organisatie) moeten geloven.

Volgens het rapport heeft Marokko 325 ongelovigen in het land en komt het daarmee op de tweede plaats, achter Egypte. Dat land heeft 866 atheïsten, terwijl Tunesië de top drie compleet maakt met 320 ongelovigen. Zij ontkennen allen het bestaan van Allah en gaan ervan uit dat alles 'zichzelf' heeft geschapen. Het instituut onderzoekt de redenen achter het groeiend fenomeen van atheïsme onder jongeren. 

Extremisme Dit zou in islamitische landen steeds vaker voor komen. Vooral in landen waar politieke en sociale veranderingen hoogtij vieren is dit merkbaar, aldus het rapport. Volgens het onderzoek zweren jongeren hun religie af omdat het beeld van terroristische groepen heerst. Zij denken dat deze vorm van extremisme, gepaard met geweld, moord en het schenden van mensenrechten onderdeel is van de islam. 

In feite speelt vooral onwetendheid een rol omdat de islam zich juist streng uitspreekt tegen extremisme en de gevolgen daarvan. De auteurs van het rapport waarschuwden ook de media, die niet-gekwalificeerde mensen uitnodigen om vervolgens te praten over religieuze kwesties. Blijkbaar is dit niet alleen in Nederland het geval, maar speelt het ook in de Arabisch- islamitische wereld. 

Volgens de onderzoekers spreken zij zich regelmatig verkeerd uit over de islam om het beeld zo negatief mogelijk te schetsen. Jonge ongelovigen in deze landen zouden zich vooral uitspreken via sociale netwerken. 

© Redactie 2014
marokko
atheïsme
moslim
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?