Zeeman in verlegenheid door vliegtuig met afbeelding Twin Towers
Textielketen Zeeman haalt een speelgoedvliegtuig terug uit zijn winkels omdat op de verpakking een afbeelding staat van vliegtuigen met op de achtergrond de voormalige Twin Towers in New York.
15 December 2014
lifestyle

Dat heeft het bedrijf maandag laten weten. De totale partij bestaat uit achtduizend stuks, waarvan er nog zo'n 1780 in de winkels liggen en worden teruggehaald. "De dozen van de verkochte speelgoedvliegtuigjes zijn waarschijnlijk al weggegooid." Zeeman zegt er achter te zijn gekomen doordat RTL bij het winkelbedrijf aan de bel had getrokken. "Wij zijn er erg van geschrokken", aldus de woordvoerster. 

Speelgoed en doos met de gewraakte afbeelding zijn in China gemaakt. "We hebben het speelgoed getest op veiligheid, maar blijkbaar is de afbeelding op de doos aan onze aandacht ontsnapt." De Twin Towers waren onderdeel van WTC in het financiële hart van New York. 

Dit gebouwencomplex werd op 11 september 2001 verwoest toen leden van al-Qaeda met gekaapte passagiersvliegtuigen doelbewust de torens invlogen. Bij deze aanslagen in New York vielen meer dan 2600 doden. 

© Novum 2014
zeeman
twin towers
wtc
opmerkelijk
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi