Minstens 104 doden bij gijzeling legerschool Pakistan

buitenland
283
16 dec '14
Bij een aanval van Taliban-strijders op een door het leger gerunde school in het noordwesten van Pakistan zijn dinsdag ten minste 104 mensen gedood.

Dat heeft de premier van de provincie waar het geweld zich afspeelde meegedeeld. Volgens premier Pervez Khattak raakte ongeveer een zelfde aantal kinderen gewond. Volgens ziekenhuiswoordvoerders zijn onder de doden ook ten minste een leerkracht en een militair. Khattak zei dat er in de school in Peshawar nog steeds geschoten wordt. De aanvallers vielen de school binnen en schoten lukraak in het rond, zei een politiewoordvoerder. 

Pakistaanse commando's waren snel ter plaatse en omsingelden de school. Buiten de school klonken schoten en een luide knal. Wat zich binnen afspeelde was onduidelijk en het was niet bekend of leerlingen gegijzeld werden. Een gewonde leerling, Abdullah Jamal, zei dat hij met andere leerlingen van legerhospikken les kreeg in het verlenen van eerste hulp toen het schieten begon. 

Hij kreeg een kogel in een been, maar niemand wist aanvankelijk wat er gaande was. "Toen zag ik kinderen neervallen die huilden en schreeuwden. Ik viel ook neer. Ik kreeg later te horen dat ik een kogelwond had", zei hij in het ziekenhuis. "Alle kinderen hadden schotwonden. Alle kinderen bloedden." De Taliban hebben de verantwoordelijkheid voor de actie opgeëist. 

Woordvoerder Mohammed Khurasani liet telefonisch weten dat de aanval door zes zelfmoordcommando's een vergeldingsactie was voor de dood van Taliban-leden door toedoen van de Pakistaanse autoriteiten. 

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2014
taliban
pakistan
gijzeling
pervez khattak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?